Малко “Милка”

Long time, no see.

Е, не толкова, но достатъчно. Малко нещата са насам-натам и нямах време за някакъв по-смислен пост, но мисля, че ноември месец ще е богат на събития. Нека видим дали прогнозата за времето ще се окаже вярна.
Днес няма да ви затормозявам с някаква сложна информация, нито с пропагандни или не-дотам-пропагандни идеи.

Ще споделя само една кампания, която ми стана много симпатична в последно време по своему. Искрена, небрежна, ненатрапчива и позитивна, но без да се изсилва извън рамките. Говоря за билбордовете с реклами на шоколад “Милка”, които много от вас вероятно са засичали. Различни послания, които, макар и звучащи клиширано и някакси очеизвадно, си заслужават някоя и друга усмивка в и без това забързаното и сивеещо ежедневие на повечето от нас (донякъде може би в унисон с времето). От улиците и из интернет ни заливат неща като:

Осмели се да изпратиш мил имейл до любим човек без повод.

Осмели се да потърсиш добрата новина.

Осмели се да отвърнеш с усмивка на намръщено лице.

Oсмели се да покажеш нежност.

Осмели се да започнеш деня с усмивка.

Осмели се да помогнеш преди да те помолят.

Осмели се да завършиш всеки коментар така 🙂

Което, впрочем, звучи супер лесно, но не го правим толкова често и не е нов факт това, което споделям. Хипарлъщините настрана, но действително сме доста намръщен и позатворен народ, въпреки наличните ни балкански нрави, които понякога могат да накарат латинонародите да завидят на откачеността ни. Няколко лилави билборда помагат, смятам. А и рекламата на текущата кампания е свежа, макар и Милка да не са хай-клас шоколадов продукт.

А, и честит Хелоуин на тези, които празнуват, макар да не е моят тип празник. Още от следобеда започнах да мяркам навън някакви свежари, също допринасят за настроението :)))

С малко по-спокоен темп на вечерта, от мен:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s